Новини, Репортаж

День єднання: як у Чернівцях відзначили нове державне свято

Це свято запровадив президент Зеленський через загострення ситуації на кордоні України і ймовірну загрозу повномасштабної війни з Росією. 

У Чернівцях вперше відзначили День єднання. На адміністративних будівлях міста урочисто підняли український стяг. Із Соборної до Центральної площі вулицею Головною пройшла хода з прапором України. Біля пам’ятника Тарасу Шевченку присутні виконали гімн України у супроводі оркестру, також виступили дитячі творчі колективи.

«Я тут за те, щоб ми єдналися, Україна процвітала, аби був мир. Я впевнена, що все буде добре, у нас хороші хлопці, козаки, військо у нас дуже хороше, нікого не пропустить», – поділился пані Олена.

На Центральній площі зібралися декількасот людей — від школярів до людей похилого віку. Захід на Центральній площі тривав близько пів години.

«У ці дні кожного з нас болить через напружену ситуацію, ми не знаємо чим це закінчиться. Однак це настільки приємно: бачити всіх людей тут разом, розуміти, що Україна не злякалася, не стала панікувати, а навпаки – вийшла і показала, що стоятиме до кінця. І я впевнений, що вистоїть», – каже художник Анатолій.

Згідно з указом Президента України, гімн виконували по всій Україні о 10:00. 

«Для мене це свято значить, що всі області, від Донецька до Львова, є разом. Ми є єдиною країною, вільною і незалежною. Звичайно, хвилююся за країну, за себе, за людей, але вірю, що все буде добре», – каже студентка Анастасія.

Нагадаємо, днями Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення 16 лютого Днем єднання. Це свято запровадили через загострення ситуації на кордоні України і ймовірну загрозу повномасштабної війни з Росією.

Фото Ігоря Константинюка та Володимира Гуцула

Коментарі