Репортаж

Гратимуть джаз та сучасні жанри: у Чернівецькій філармонії відкрили нову локацію

Там виступатимуть окремі артисти з власними програмами, а працівники закладу пригощатимуть кавою.

Сьогодні, 14 лютого, у Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка відкрили нову локацію — Music hall. Вона розрахована на 60 сидячих місць.

Для відвідувачів провели вокально-інструментальний вечір у ламповій атмосфері.

Зокрема Руслан Рамазанов грав на роялі, Юрій Плаксін — на скрипці. Співала Лучіана Гакман.

У коментарі Шпальті директорка філармонії Анастасія Костюк розповіла, що натхненням створити локацію стало бажання музикантів:

«Артисти філармонії розповідали про якісь свої прагнення, творчі здобутки та мрії. На основі цього виникло бажання створити локацію, де вони зможуть себе реалізувати, де з ними познайомляться чернівчани та гості міста».

Читайте також: Уперше за 35 років: для Чернівецької філармонії придбали новий рояль

За словами Костюк, у залі найближчим часом лунатиме музика із серії фільмів про Гаррі Поттера. Також у філармонії уже в березні представлять оперу «Тоска».

 «Це масштабний проєкт і величезна кількість роботи, бо, як правило, оперу ставлять у відповідних театрах, де є достатня кількість цехів та персоналу. Ми ж поставили перед собою амбітну мету, маючи у своєму складі хори, балет та симфонічний оркестр», — розповідає Анастасія Костюк.

У Music hall також гратимуть легку музику, як-от джаз або сучасні жанри. До того ж проводитимуть і майстер-класи, які поєднуватимуть із виступами артистів.

Вони виступатимуть із власними програмами, а працівники закладу пригощатимуть кавою.

Виступи на новій локації відбуватимуться орієнтовно раз на два тижні. Про це інформуватимуть на сторінках філармонії.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі