Новини

«Маємо сильну позицію»: МЗС про загрозу вторгнення Росії

У Міністерстві закликали не сіяти паніку та зберігати спокій на тлі заяв про загрозу ймовірного вторгнення Росії.

Фото InfoResist

У Міністерстві закордонних справ України зробили заяву щодо заходів з протидії агресивним діям Росії. Зокрема підкреслили, що критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни. Про це йдеться у заяві МЗС України.

«Влада, армія та дипломати “докладають максимум зусиль, аби Україна залишалась стійкою та готовою до різних сценаріїв розвитку подій, а будь-які агресивні наміри щодо нашої держави не втілилися в життя», — йдеться у заяві.

На засіданні РНБО, що відбулося напередодні під головуванням президента Зеленського, був зроблений «ретельний аналіз поточної безпекової ситуації та подальших дій України».

Також вказується, що комплексний пакет стримування Росії, запропонований Україною в листопаді минулого року, став ефективним інструментом протидії російській агресії.

Вам буде цікаво: Є вода та каналізація: який вигляд мають захисні споруди у Чернівцях та хто там може сховатися

У МЗС зазначають, що завдяки допомозі партнерів України, а також «рішенням президента, парламенту та уряду», Україна «додатково зміцнила спроможності аби захистити безпеку держави та українських громадян».

«Нині критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку», — йдеться у заяві МЗС.

У дипломатичному відомстві запевняють, що Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України.

Раніше ми писали про те, що вісім країн порадили своїм громадянам виїхати з України.

Коментарі