Новини

Вісім країн порадили своїм громадянам виїхати з України

Такі рекомендації з’явилися на сайтах посольств та МЗС цих країн.

Фото L.Filipe C.Sousa, unsplash.com

Посольства Великої Британії, Латвії, Данії, Ізраїлю, Естонії, Норвегії, Японії та Південної Кореї офіційно оприлюднили інструкції для своїх громадян якнайшвидше виїхати за межі України. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на посольство Данії, сайт МЗС Японії, сайт МЗС Великої Британії, південнокорейське видання Korea Herald, МЗС Латвії, Reuters з посиланням на рішення МЗС Норвегії, ізраїльське видання Times of Israel.

Зазначають, що на сайтах дипломатичних представництв в Україні та міністерств закордонних цих країн з’явилися подібні інструкції залишити Україну якомога швидше, бажано в проміжку найближчих двох діб. Також радять громадянам не подорожувати в Україну через те, що консульські послуги будуть суттєво обмежені.

«Ми закликаємо громадян Великої Британії в Україні виїхати зараз комерційним шляхом, поки вони залишаються доступними», — зазначили у британському відомстві.

А МЗС Японії також порадило японським громадянам, які перебувають в Україні, негайно покинути цю країну.

Посольство Ізраїлю також оголосило про евакуацію співробітників посольства в Києві та їхніх сімей.

На сторінках посольств, крім Ізраїля, наразі не заявляють про евакуацію основного персоналу з Києва.

Громадянам, які вирішать залишитися на території України, радять мати достатній запас води, їжі, ковдр, батарейок і перевірити, чи достатньо пального в автівці, аби виїжджати в разі потреби власним автотранспортом через сухопутний кордон України.

Раніше американська влада закликала громадян США не їздити в Україну через посилення загрози російських військових дій. Своїм громадянам, які в Україні, порадили виїхати.

 

Коментарі