Новини

У Чернівцях школярі платитимуть 5 гривень за проїзд у маршрутці: що відомо

Пільговий тариф для учнів шкіл та ліцеїв діятиме до 31 травня.

Учора, 8 лютого, Чернівецька міська рада підписала меморандум із перевізниками автобусних маршрутів щодо пільгового проїзду окремих категорій населення. Серед них — школярі та атовці.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

Зокрема для учнів шкіл та ліцеїв пільговий тариф становитиме 5 гривень. Для учасників бойових дій та членів родин загиблих учасників бойових дій проїзд безкоштовний.

«11 січня 2022 року на засіданні виконкому ухвалили рішення про підняття тарифу на автобусний маршрут до 9 гривень. Тому створили робочу групу щодо вивчення цього питання», — йдеться у повідомленні.

За словами Крохмаля, у результаті дослідження питання пільгового тарифу вирішили запровадити електронний квиток. Для цього підписали меморандум про співпрацю і взаємодію між виконавчим комітетом міської ради та перевізниками, які здійснюють пасажирські перевезення на автобусних маршрутах.

Пільговий тариф для учнів шкіл та ліцеїв діятиме до 31 травня. А безкоштовний проїзд для учасників бойових дій і членів родин загиблих учасників бойових дій — до впровадження електронного квитка.

«Щодо е-квитка, то запустити його роботу планують до кінця цього року», — пише Ігор Крохмаль.

Зараз на сайті міськради оприлюднили регуляторний акт щодо проєкту рішення «Про впровадження та функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті» для зібрання зауважень та пропозицій.

Раніше ми писали, що з 1 лютого вартість проїзду у маршрутках Чернівців становить 9 гривень. Рішення про підвищення тарифу ухвалив виконавчий комітет Чернівецької міської ради.

Як зазначили перевізники, однією з причин цього є те, що семи гривень не вистачає на оновлення транспорту та розвиток підприємства.

Коментарі