Новини

Ще три області переходять у «червону» зону: яка ситуація на Буковині

За минулу добу в Чернівецькій області зафіксували 929 хворих.

З п’ятниці, 11 лютого, Закарпатська, Хмельницька і Луганська області переходять у «червону» карантинну зону.

Як повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, рішення ухвалили на позачерговому засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій.

Що забороняють у «червоній» зоні?

У «червоній» зоні заборонена робота закладів громадського харчування (крім доставки і замовлень навинос), закладів освіти (крім дитячих садків і початкових класів), розважальних закладів, ТРЦ, закладів культури, кінотеатрів, театрів. Також забороні підлягають масові заходи.

Вам буде цікаво: Чернівецька область рухається у бік «червоної» зони — Ляшко

Обмеження не діють, якщо 100% відвідувачів, співробітників чи організаторів повністю вакциновані проти коронавірусу двома дозами. Вони повинні мати такі документи: «зелений» COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР- чи експрес-тесту на антиген або сертифікат про одужання.

Яка ситуація з COVID-19 на Буковині

За минулу добу, 8 лютого, в Чернівецькій області зафіксували 929 хворих. Померли 11 осіб, а одужали 218. За даними міністерства, нині на Буковині хворіє 20 921 людина.

Як повідомляє управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, в міських лікарнях розгорнули 440 ліжок. Вони заповнені на 48,1% (212 хворих). На ліжках інтенсивної терапії — 24 пацієнти.

Що відомо?

З 24 січня Івано-Франківська область перейшла у «червону» зону. Це перша область, що досягла перевищених показників нових випадків COVID-19 та шпиталізацій у новому році. Крім того, з 27 січня стала «червоною» і Рівненська область.

Коментарі