Новини

Голосували, але не вибрали: як визначатимуть ректора БДМУ

Інформацію про визнання виборів ректора БДМУ такими, що не відбулися, надіслали до МОЗ, звідки мають надійти вказівки щодо нового конкурсу на посаду ректора.

Через те, що жоден із кандидатів на посаду ректора БДМУ не отримав більше 50% голосів у другому турі, вибори визнали такими, що не відбулися.

Про це йдеться у протоколі №18 засідання оргкомітету з проведення виборів у Буковинському медичному університеті. Голова виборчої комісії у коментарі «Шпальті» Олександр Буряк зазначив, що ці протоколи надішлють до Міністерства охорони здоров’я.

«Оргкомітет надсилає інформацію про те, що вибори не відбулися, до МОЗу. Тобто передаємо протокол виборчої комісії і надсилаємо лист з інформацією. А відповідно до постанови Кабміну, у разі ухвалення рішення про визнання виборів такими, що не відбулися, засновник, тобто МОЗ, упродовж тижня з дня встановлення результатів виборів оголошує проведення нового конкурсу», — пояснює Олександр Буряк.

Він зазначає, що у такому разі повторно проведуть процедуру подачі документів на участь у конкурсі на посаду ректора медуніверситету.

Вам буде цікаво: Вибори ректора БДМУ: хто претендує на посаду і коли будуть обирати

Щодо ймовірних причин, чому і в другому турі більшість голосів була проти всіх, голова виборчої комісії каже так:

«У мене припущень немає. Але, можливо, так сталося через те, що більше осіб претендували на посаду ректора. Однак після перевірки та проведення засідання в МОЗ залишилися 4 кандидати з семи. Напевно, це якимось чином зіграло роль».

Наразі обов’язки ректора Буковинського державного медичного університету виконує Оксана Андрієць. Та чи залишиться вона в.о. до призначення нового конкурсу – невідомо.

Нагадаємо, вчора, 8 лютого, відбувся другий тур виборів ректора БДМУ. Кандидатка Оксана Андрієць отримала 182 голоси, або 23,57%. Віталія Максим’юка підтримали 255 виборців, що становить 33,03%. Однак найбільше проголосували проти всіх – 331 особа, або 42,88% голосів.

У другому турі виборів узяли участь 772 виборці (88,63%) з 871, які мали право голосувати.

 

Коментарі