Новини

У Дії можна буде надавати право користуватися своїм автомобілем іншим людям: що для цього треба

Зараз послугу тестують.

jenny-ueberberg/unsplash

У Дії тестують послугу належного користувача, яка дасть можливість передавати право на керування своїм автомобілем іншим. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook.

Як зазначають у повідомленні, раніше можна було призначити належного користувача у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ або онлайн у кабінеті водія. 

«Зараз ми тестуємо таку можливість у Дії за декілька кліків», — каже Федоров.

Міністр нагадує, що для автомобілістів з’явилися нові правила, а також нова система фото та відеофіксації. Тож відтепер водій автівки має відповідати за поводження на дорозі, а не її власник.

Щоб скористатися послугою належного користувача, заяву в Дії повинні подавати 2 людини: власник автомобіля та інша людина.

Зараз можна доєднатися до бета-тестування послуги. Для цього треба мати закордонний чи внутрішній паспорт у Дії, водійське посвідчення та техпаспорт авто. Реєстрація тут.

Раніше ми писали, що у Дії тестують сповіщення про виклики на судові засідання користувача додатку. Людина заздалегідь отримає повідомлення про всі деталі судового процесу.

 

Коментарі