Новини

11 проєктів та спроба створити Агенцію розвитку: депутати Народного контролю про рік діяльности

За рік роботи народні обранці зареєстрували 11 проєктів, допомога мешканцям міста в організації ОСББ.

3 лютого депутати Чернівецької міської ради від фракції «Громадський рух «Народний контроль» прозвітували  про рік роботи. Під час звіту був відсутній її голова Михайло Яринич, за словами однопартійців, із поважних причин.

Депутати зазначили, що фракція у принциповій опозиції, завжди підтримує «здорові» ініціативи решти колег із сесійної зали.

«На жаль, така позиція у сесійній залі діє, як односторонній рух. Фракції, які складаються з більшої кількости депутатів, не дають можливости ухвалювати спільні адекватні рішення. Про це свідчить те, що за рік ми не проголосували за створення комунального підприємства «Агенція розвитку». Не підтримали наш проєкт рішення щодо заборони продажу алкоголю у нічний час», — зазначила депутатка Яна Брус.

За рік фракція взяла участь у 60 робочих групах та підготувала 11 проєктів рішень.

Також вони озвучили та підтримали 47 протокольних рішень. Фракція у повному складі представлена у бюджетній комісії.

«Щодо округу, від якого мене обирали, нам вдалося закласти фінансування на 2022 рік на капітальний ремонт трьох вулиць: Естонської, частини вулиці Лібавської та провулку Ашхабадського», — сказав депутат Іван Гончарюк.

Вам буде цікаво: Поліклініка на Гравітоні та бізнес-школа: про що звітували чернівецькі депутати від Єдиної альтернативи

Світлана Каглянчук зазначила, що в районі школи №33 (вул. Героїв Майдану) не вистачає місць у садочках, натомість є закинута будівля Містобуду, де можна було б побудувати дошкільний навчальний заклад.

«Я написала протокольне доручення, яке депутати підтримали. Провели дві робочі групи з вивчення цього питання. Я цю справу беру під свій особистий контроль і дуже за це вболіваю. Розумію, що в держбюджеті в повному обсязі не буде коштів на виконання цього проєкту. Але є програма «Велике будівництво». Тому можливості, щоб реалізувати цей проєкт, ми маємо сповна», — сказала Світлана Каглянчук.

Депутат Олександр Швець нагадав, що одним із пріоритетів була робота над створенням нових локацій для відпочинку містян.

«Я вносив звернення та протокольне доручення про формування скверу у межах вулиць Винниченка – Сумської. Тому працюю у цьому напрямку. Думаю, що наступні 4 роки нам вдасться створити новий європейський парк», — зазначив Олександр Швець.

Також він додав, що на вулиці Руській є ділянка, на якій передбачено створення дитячого садочка. Тож одним із пріоритетів на майбутні 4 роки буде робота над будівництвом цього закладу. А цьогоріч планує створення кошторисної документації.

Яна Брус зазначила, що за рік роботи реагувала на звернення чернівчан, які стосувалися житлово-комунального господарства.

«Я не раз зустрічалася з мешканцями щодо створення ОСББ. Провели за рік три зустрічі з ініціативними чернівчанами, які подавали свої проєкти на Бюджет ініціатив, які виграли та чекають своєї реалізації. Я була ініціатором робочої зустрічі щодо написання нових правил благоустрою нашого міста. Маю маленькі перемоги: отримання субвенції на придбання житла внутрішньо переміщеним особам. Наразі придбали вже 5 квартир, які чекають своїх власників», — розповіла Яна Брус.

Онлайн-медіа «Шпальта» висвітлюватиме річний звіт кожної фракції у Чернівецькій міській раді, якщо депутати такий проводитимуть.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі