Новини

Поліклініка на Гравітоні та бізнес-школа: про що звітували чернівецькі депутати від Єдиної альтернативи

Фракція звітувала про ремонти освітніх закладів, відкриття бізнес-школи, реконструкцію скверу біля ЧНУ, появу нових спортивних майданчиків та об’єднання поліклінік.

1 лютого у Чернівецькій міській раді звітували про роботу депутати фракції політичної партії «Єдина альтернатива».

Зокрема обранці розповіли про те, що вдалося зробити за 2021 рік.

Освіта

Депутатка Галина Абрам’юк повідомила, що 18 закладів освіти та два дошкільні перейшли на фінансову автономію. Також вона розповіла, що запровадили електронні журнали і щоденники на різних платформах.

«Виділили кошти на ремонт закладів освіти: у школі №16 — на ремонт даху, у дев’ятнадцятій — на заїзд, у сороковій — на харчоблоки», — повідомила депутатка.

За словами Абрам’юк, фракція ініціювала питання щодо облаштування зупинок громадського транспорту для дітей, зокрема біля «Юності Буковини», та реконструкції вбиралень.

Підприємництво

Як повідомив депутат Руслан Білоскурський, одна з пріоритетних позицій фракції — розвиток підприємництва та відкриття сучасної бізнес-школи в місті:

«Цьогоріч спільно з колегами в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича та ексміністром економіки Павлом Шереметою створили сучасну школу управління — Шумпетерівську школу інновацій».

За його словами, вона залучає кращих фахівців та експертів національного й міжнародного рівнів, які допомагають зміцнювати підприємницьке середовище.

«Низка керівників комунальних підприємств міста має можливість навчатися в цій школі й проходити освітні програми управлінського розвитку, що дозволяє зміцнювати свої навички», — пояснив він.

Експерти школи долучаються до аналізу та доповнень стратегії розвитку Чернівців 2020-2030 років та дають свої поради щодо проєктів, які там реалізують.

Житлово-комунальне господарство та інфраструктура міста

Депутат Сергій Гринюк розповів про головний напрямок своєї діяльности — житлово-комунальне господарство, розвиток інфраструктури та комфортного простору міста.

За його словами, однією з ініціатив була реконструкція скверу біля Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Крім того, депутат розповів про допомогу в появі низки спортивних об’єктів: «Хет-трик Арени», баскетбольного майданчика в ЗОШ №11 та футбольного — у районі Клокучки.

Медицина

За словами депутата Дмитра Білоуса, завдяки об’єднанню поліклінік на Гравітоні медичні послуги для чернівчан стали доступнішими:

«Це дало змогу наблизити медичні послуги до громадян, розширити пакети, погоджені з НСЗУ (Національна служба здоров’я України — авт.), та наблизити вузьких спеціалістів до цього мікрорайону»

Як повідомила депутатка Наталія Дембіцька, передусім збільшили кількість спеціалістів, які приймають відвідувачів на місці, зокрема з’явилися ендокринологи та урологи.

«Відтепер ця поліклініка, що стала філіалом поліклініки № 1, надаватиме безкоштовну допомогу мешканцям у межах 11 пакетів, укладених із НСЗУ», — зазначила Дембіцька.

Також Дмитро Білоус повідомив, що закупили медичне обладнання в пологовий будинок №2, надали додаткові площі дитячій поліклініці в районі Гравітону та підтримали медпрацівників, які працюють у ковід-умовах, зокрема тих, які інфікувалися.

Крім того, шляхом об’єднання створили Центральну міську клінічну лікарню. За словами Білоуса, це дозволило розширити технічну базу та співпрацювати з Буковинським державним медичним університетом.

Безпритульні тварини

Дмитро Білоус розповів про програму поводження з безпритульними та домашніми тваринами:

«Її вже затвердили в міській раді. На 2022-й виділили 8,5 мільйонів гривень на реалізацію».

Також визначили напрямки адопції, стерилізації та гуманного ставлення до безпритульних тварин.

Боротьба з незаконними забудовами

Депутатка Надія Лабанда повідомила, що в Чернівцях на вулиці Головній хочуть побудувати десятиповерховий будинок, який небезпечний для сусідніх територій.

Представники фракції разом із громадянами звертаються до суду з цією проблемою, але забудовник ігнорує свої зобов’язання.

У підсумку голова фракції Валентина Радчук повідомила, що найбільше депутатів турбує соціальна сфера.

Зокрема вони порушують питання щодо виділення пільгових земельних ділянок учасникам бойових дій та їхнім родинам. А також хочуть впровадити щомісячну матеріальну допомогу політрепресованим.

Онлайн-медіа «Шпальта» висвітлюватиме річний звіт кожної фракції у Чернівецькій міській раді, якщо депутати такий проводитимуть.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі