Новини

Пристосовані для людей на візках: у Чернівцях почали курсувати чотири нові автобуси

Вартість проїзду на автобусі №9 складатиме 5 гривень, як у тролейбусах.

Фото: ФБ Чернівецького тролейбусного управління

У Чернівцях запустили на рейс чотири нові автобуси. Вони їздитимуть за маршрутами №9, №8 та №15. Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

«Це практична реалізація програми розвитку пасажирських перевезень у місті Чернівцях», — сказав заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Нові автобуси їхатимуть за трьома маршрутами: один за №15 (від вулиці Садової до Дунайської), два автобуси курсуватимуть за маршрутом №8 (від Садової до мікрорайону Клокучка). Вартість проїзду — 9 гривень.

Вам буде цікаво: Відсьогодні проїзд у маршрутках Чернівців 9 гривень: що зміниться для пасажирів

Ще один їде за графіком тролейбусного маршруту №9 (від Соборної до вулиці Руської, 279). Вартість проїзду складатиме 5 гривень, як у тролейбусах, повідомляє Суспільне.

Пізніше на цей маршрут направлять ще один автобус, коли в місті завершиться дистанційне навчання та збільшиться кількість пасажирів серед студентів та школярів.

Фото: ФБ Чернівецького тролейбусного управління

Усі автобуси мають GPS-трекер, вони відображаються на сайті чи в додатку transport.cv.
Найближчим часом в маршрутки встановлять валідатори, наразі їх програмують.

Раніше ми писали, що на придбання автобусів витратили 2,3 мільйона гривень. Цю модель — «Ataman А092H6» — випускають у Черкасах уже 5 років. Вони обладнані системою автоматичного підрахунку пасажирів та відеокамерами. Автобус може перевозити до 52 пасажирів та пристосований для людей, які пересуваються на інвалідних візках.
У межах програми розвитку пасажирського транспорту ЧТУ отримає ще 35 нових автобусів.

 

Коментарі