Новини

Відходи із засобів захисту від COVID-19 становлять загрозу екології — ВООЗ

Від масового використання масок, тестів на коронавірус та вакцин утворюється значна кількість сміття.

elizabeth-mcdaniel/unsplash.jpg

Велика кількість відходів, які утворюються у боротьбі з пандемією COVID-19, становить загрозу для здоров’я людей та навколишнього середовища. Про це йдеться у звіті Всесвітньої організації охорони здоров’я, передає Укрінформ.

Десятки тисяч тонн медичних відходів, що з’явилися під час боротьби з коронавірусом, свідчать про те, що гостро необхідно покращити поводження зі сміттям, кажуть у ВООЗ.

За словами дослідників, тоді як країни намагалися отримати засоби індивідуального захисту, щоб упоратися з коронакризою, менше уваги приділяли безпечній та екологічній утилізації відходів.

У ВООЗ нагадують, що за час пандемії спільно з ООН багатьом країнам закупили близько 87 тисяч тонн масок. Також країнам відправили понад 140 мільйонів тестових наборів. Вони можуть створити 2 600 тонн переважно пластикових неінфекційних відходів і 731 000 літрів хімічних відходів.

Також у світі загалом було поставлено близько 8 мільярдів доз вакцин. Це може призвести до появи 144 тонн додаткових відходів: використаних голок, шприців і контейнерів.

ВООЗ переконують використовувати екологічно чисті упаковки та способи доставки. Користуватися безпечними та багаторазовими засобами індивідуального захисту, а також перероблюваними або біорозкладними матеріалами.

Раніше ми писали, що Чернівці заробили перші 118 тисяч від сортування сміття у Чорнівці. Міське комунальне підприємство «Спецкомунтранс» планує закупити наступного року сортувальну станцію за 8,5 млн гривень.

 

Коментарі