Новини

Перебирали руками: Чернівці заробило перші 118 тисяч від сортування сміття у Чорнівці

Міське комунальне підприємство «Спецкомунтранс» планує закупити наступного року сортувальну станцію за 8,5 млн гривень.

Перші 118 тисяч гривень місто заробило на сортуванні твердих побутових відходів. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.    

«Ми створили 19 додаткових робочих місць із сортування ПЕТ та скляних пляшок. Так, усього за короткий час працівники вже відсортували майже 12 тисяч кілограмів сировини, яку реалізували на суму 118 тисяч гривень», — ідеться у повідомленні.

Як розповів «Шпальті» заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль, наразі сміття сортують вручну.

 

«Це працівники МКП “Спецкомунтранс”, які відбирають, складають петпляшку, яку можна реалізувати. Ми маємо угоду про постачання з приватним підприємцем. Йому відвантажуємо та продаємо тверді побутові відходи», — каже він. 

Наразі є програма розвитку МКП «Спецкомунтранс», у якій запанували купити сучасну сортувальну лінію за 8,5 млн гривень у 2022 році.

Наступним кроком буде встановлення у Чернівцях контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів.

«Зараз МКП “Спецкомунтранс” готує понад 300 баків, які будуть обладнані для сортування: окремо пляшки, картон і скло. Їх встановлять після того, як виконавчий комітет надасть відповідний дозвіл», — каже Ігор Крохмаль.

У міській раді очікують на щомісячний дохід від сортування твердих побутових відходів.

«Однозначно це буде прибуткова справа, і ми зможемо заробляти кошти на підприємстві. Цього не було донині, це було в тіні», — продовжує Ігор Крохмаль. 

Пресслужба міської ради повідомляє, що роками на Чорнівському полігоні все те, що мало вартість, збирали та реалізували компанії, які не мали на це дозволу. До бюджету міста не потрапляло жодної копійки. За цим фактом відкрито низку кримінальних проваджень, які наразі розслідують.

Зазначають, що 25 серпня виконавчий комітет Чернівецької міської ради надав дозвіл МКП «Чернівціспецкомунтранс» сортувати та переробляти тверді побутові відходи. 

Коментарі