Новини

У Дії вже можна згенерувати сертифікат про бустерну дозу. Як це зробити?

Сертифікат діятиме 270 днів.

Фото: Сумська ОДА

Відсьогодні українці, які щепилися бустерною вакциною проти коронавірусу, можуть згенерувати COVID-сертифікат, що позначить третю дозу у Дії. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він нагадав, що головна причина необхідности бустеру — додатковий захист від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.

«За наявними сьогодні даними наукових досліджень, повна вакцинація у поєднанні з додатковим бустерним щепленням забезпечує 98% захисту від потрапляння у лікарню з Омікроном. Циркуляція останнього вже зафіксована у 20 регіонах нашої країни», — нагадав Ляшко.

Попри те, що Віктор Ляшко заявив, що вже згенерував свій сертифікат, багато українців пишуть у фейсбуку, що поки документ про бустер у Дії у них не з’являвся.

Як згенерувати сертифікат?

Новий сертифікат діятиме 270 днів із часу вакцинації третьою дозою. Його можна згенерувати після того, які лікар внесе дані до електронної системи охорони здоров’я. Для цього, як і раніше, потрібно надіслати запит на створення відповідного документа на сайті чи у застосунку «Дія».

Перетинати кордон із бустерним сертифікатом можна буде не одразу: повинно пройти 14 днів після щеплення. Користуватися ним можна буде як по Україні, так і за кордоном, де визнають українські COVID-документи.
У МОЗ додали, що після бустерного щеплення українці зможуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Його можуть видати на місці щеплення у сімейного лікаря. Свідоцтво теж діятиме 270 днів.

За словами Віктора Ляшка, наразі вже понад 350 тисяч українців зробили бустерну дозу вакцини проти коронавірусу.

Раніше ми писали, що Дія буде сповіщати про виклики в суд. Тут можна дізнатися, як увімкнути опцію.

Коментарі