Новини

Серед лідерів з госпіталізації: на Буковині знову виявили понад 1000 випадків COVID-19

Навантаження ліжок з киснем також зростає.

За минулу добу, 31 січня, на Буковині виявили 1010 нових випадків COVID-19. Рівень госпіталізацій від ковіду в області — найвищий після Івано-Франківської, де зараз «червона» зона. Про це свідчить статистика Чернівецької ОДА та дані Міністерства охорони здоров’я.

Так, за вчора від хвороби одужали 136 буковинців. У чернівецьких лабораторіях зробили понад 3 тисячі ПЛР-тестів та півтори тисячі експрес-тестів.
За інформацією управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, в області різко зростає рівень захворюваності на COVID-19: кількість хворих на 100 тисяч населення складає близько 1035 випадків, що на 381,7 більше, ніж попереднього тижня.

За даними МОЗ, на Буковині дуже високий рівень госпіталізації: за вчора він складав 87,2 випадки на 100 тисяч населення (норма — не більше ніж 60 випадків на 100 тисяч населення).
До того ж в регіоні один із найвищих рівнів захворюваності, а навантаження ліжок з киснем за останню добу зросло ще на 2% (30 січня показник становив 51,3%, а 31 січня — 53,3%)
Станом на 31 січня, чернівецькі ковід-лікарні заповнені хворими на 53%. В них лікується 224 хворих, на ліжках інтенсивної терапії — 25 людей. З них — 37 дітей. Як зазначають в управлінні охорони здоров’я Чернівецької міської ради, з усіх хворих на ковід у лікарнях вакциновані лише 2 пацієнти.

Нагадаємо, що раніше в МОЗ повідомляли, що на заході України, зокрема в Чернівецькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях, вакциновано найменше громадян. Зараз у західних регіонах виявлять найбільше випадків інфікування на COVID-19.

Коментарі