Новини

Чернівецька область пасе задніх за кількістю вакцинованих — МОЗ

В Україні вакциновано вже близько 48% дорослого населення.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що на заході України, зокрема в Чернівецькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях, вакциновано найменше громадян. Про це МОЗ повідомляє у Facebook.

В Україні вакциновано вже близько 48% дорослого населення бодай однією дозою. Лідерами серед областей за темпами щеплення є Київська, Полтавська та Дніпропетровська області. Там імунізувалися понад 50% жителів. При цьому на заході України найменше вакцинованих, за даними МОЗ.

Ілюстрація МОЗ

Так, за даними управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, у лікарнях міста розгорнуто 210 ліжок для хворих на COVID-19. Наразі вони заповнені на 35% (74 хворих).

Крім того, захворюваність на COVID-19 на Буковині за останній тиждень зросла на 22%. Більше інфікувалися фіксують серед дітей, каже головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко.

«Необхідно готуватися до того, що кількість інфікованих і надалі зростатиме», – застерегла лікарка.

Наталія Гопко закликала буковинців вакцинуватися від коронавірусу, а також робити додаткове та бустерне щеплення.

Зазначимо, що в Україні 9 січня вакцинували проти коронавірусу 20 376 людей. Ще понад дві тисячі зробили додаткове та бустерне щеплення. У Чернівецькій області 9 січня, за даними МОЗ, імунізували 243 людини. Всього вакцинувалися понад 278 тисяч буковинців.

Коментарі