Новини

Понад 96% українських шкіл уже харчуються за новим меню — МОЗ

Досі в українських школах діяли норми харчування від 1956 року.

На нове меню, розроблене у межах реформи харчування, перейшли вже понад 13 тисяч українських шкіл, або понад 96%. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

На фінальному етапі процес впровадження нового шкільного меню триває у п’яти областях. Найменший показник на Закарпатті — оновили раціон 70% закладів. Решта 19 областей уже 100% перейшли на нове меню. Наразі в школах України оновили майже 3800 харчоблоків.

«Коли школа долучається до проєкту, отримує нове обладнання для харчоблоків, модернізацію їдалень – це перший крок. Наступний – розроблення нових рецептур із корисними продуктами та з урахуванням побажань учнів і колективів шкіл, які, я впевнений, обов’язково опанують кухарі на найвищому рівні», — каже міністр освіти Сергій Шкарлет.

Реформа системи шкільного харчування почала діяти з 1 січня. У її межах оновили меню для шкільних їдалень, а також проводять ремонти харчоблоків у навчальних закладах.

Вам буде цікаво: Без сосисок і ковбаси: чим годують дітей у чернівецьких садочках за меню Клопотенка

Досі в українських школах діяли норми харчування від 1956 року. Наразі батьки можуть порівняти меню у садочку чи школі за технологічними картами, які пропонує меню Клопотенка, аби зрозуміти, чи готують дітям обіцяну продукцію.

Коментарі