Новини

Тільки для оборони: Польща заявила, що передасть Україні озброєння у будь-який момент

У разі потреби країна надасть і гуманітарну допомогу.

Фото: Міністерство оборони

Польща передасть Україні оборонне озброєння. Київ зможе обрати будь-яку зброю з переліку запропонованої. Про це заявив голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох, передає Укрінформ.

«Прийнято рішення про передачу українській стороні боєприпасів оборонного характеру для захисту, а не наступальних дій. Це рішення зараз реалізовує міністр національної оборони», — повідомив Солох.

Солох уточнив, що озброєння призначене для протиповітряної оборони, проте деталі оприлюднять пізніше. За його словами, Україні зробили пропозицію щодо постачання озброєння, і чекають на відповідь. Польська пропозиція на сьогодні включає можливість передачі «кількадесяти тисяч штук боєприпасів».

Українцям поставлять те озброєння, яке обере Київ із запропонованого польською стороною переліку. Це готові зробити у будь-який момент, доставлять упродовж кількох днів.

Також Польща заявила, що у разі потреби надасть і гуманітарну допомогу. Це засоби, необхідні для евакуації населення та охорони здоров’я.

На тлі загрози вторгнення Росії, кілька країн вже підтримали Україну та пообіцяли поставити зброю. Зокрема Латвія, Литва та Естонія передадуть Україні американську зброю — протитанкові системи Джавелін й ракетні комплекси Стінгер. А Канада і США збільшують постачання зброї, та посилюють підтримку.

Коментарі