Новини

Більше інструкторів та зброї: Канада посилить військову допомогу Україні

Влада країни збільшить кількість канадських інструкторів, надасть нелетальне обладнання, розвіддані та допомагатиме боротися з кібератаками.

Фото: denesen.mk

Канада розширює військову місію в Україні на тлі загрози російського вторгнення. Про це заявив на брифінгу канадський прем’єр-міністр Джастін Трюдо, передає ЛІГА.net.

Зокрема збільшать кількість канадських інструкторів, нададуть нелетальне обладнання, розвіддані та допомагатимуть боротися з кібератаками.

За словами прем’єра, операцію канадських військових інструкторів в Україні продовжать ще на три роки. Влада Канади відправить 60 інструкторів, які долучаться до приблизно 200 канадських військових, що вже перебувають в Україні.

Трюдо додав, що за потреби місію можуть розширити до 400 військових. Крім того, міністерка національної оборони Канади Аніта Ананд найближчими днями відвідає Україну та Латвію.

Розширення підтримки Канади оцінюють у 340 мільйонів доларів.

Як повідомляє CBC News, до нелетального озброєння ввійдуть бронежилети, металошукачі, тепловізійні біноклі, лазерні далекоміри, тактичні медичні сумки та техніка для спостереження.

Джастін Трюдо повідомив, що Канада виділить Україні додаткових 50 мільйонів доларів допомоги для гуманітарних та цілей розвитку:

«Ця підтримка — доповнення до 120 мільйонів, які ми анонсували минулого тижня».

Трюдо наголосив, що канадська армія підтримує українську з метою захисту суверенітету і територіальної цілісности України:

«Ми продовжуємо закликати Росію до деескалації та вступити в конструктивний діалог для досягнення мирного дипломатичного вирішення ситуації».

Раніше ми писали: Військова допомога США: яку зброю передали Україні за останні дні

Коментарі