Новини

МОЗ розкритикувало прозорі маски, які часто носять працівники ресторанів

Прозорі маски не є засобом захисту.

Міністерство охорони здоров’я розкритикувало використання прозорих пластикових масок. Вони не є засобом захисту. Про це МОЗ пише на Facebook.

За словами пресслужби, тривалий час працівники сфери обслуговування, кафе, ресторанів, готелів використовують так пластикові прозорі захисні маски. Але вони не є засобом індивідуального захисту та не згадуються в жодному документі, що регулює протиепідемічні правила.

«Фактично люди, які використовують такі пластикові «маски», не мають жодного ефективного засобу індивідуального захисту. Це пов’язано з тим, що такі засоби не щільно прилягають до обличчя, а, відповідно, не захищають від інфікування інших та не убезпечують від зараження того, хто носить такі «маски», — заявили у міністерстві.

Натомість у МОЗ закликали користуватися захисними медичними масками чи респіраторами, які повністю закривають ніс та рот. Зокрема наголосили це для працівників сфери обслуговування. Їх просять турбуватися про себе й своїх відвідувачів.

Раніше ми писали, що британські вчені довели ефективність масок: правильне носіння захисних засобів більш як наполовину знижує ризик інфікуватися коронавірусом.

Коментарі