Новини

Носіння маски більш як наполовину знижує ризик інфікуватися коронавірусом — дослідження

Регулярне миття рук також ефективне.

Науковці Единбурзького університету та австралійського університету Монаша довели, що маски – найефективніший засіб боротьби з пандемією COVID-19. Вони знижують потенційний ризик захворіти на 53%. Про це повідомляє The Guardian.

У дослідженні, опублікованому у «Британському медичному журналі» (The BMJ) вчені досліджували ефективність різних карантинних обмежень під час пандемії у різних країнах. Вчені дійшли висновку, що маски — найкращий захист від COVID-19.

У дослідженні йдеться про те, що носіння масок знижує потенційну кількість захворювань більш як наполовину, а дотримання соціальної дистанції – на 25%.

Вам може бути цікаво: Маски не захищають від Covid-19, вакцина змінює ДНК, а ковід не можна лікувати антибіотиками: Тест на вразливість до фейків ковіду

Такі обмеження як локдауни, закриття кордонів, шкіл і робочих місць потребують додаткового аналізу, щоб оцінити їхній потенційний негативний вплив на населення.

Вчені зазначають, що регулярне миття рук також ефективне — воно знижує захворюваність на 53%, однак цей показник не точний.

За словами дослідників, вакцинація проти COVID-19 — найефективніший спосіб запобігання хвороби, але в багатьох країнах досі є труднощі із поширенням вакцин.

Саме тому необхідно продовжувати носити маски, тримати соціальну дистанцію та мити руки у поєднанні з вакцинацією.

Носіння масок було прийнято багатьма країнами на початку пандемії, але майже через два роки багато з них відмовилися від більшості початкових вимог. Зараз деякі країни знову запроваджують носіння масок обов’язковим, на хвилі зростання нових випадків коронавірусу.

Коментарі