Офтоп

«Світ без нас»: французький фотограф показав, як виглядають поглинуті природою місця

Він шукає для своїх знімків закинуті локації, де панує лише природа.

Парк атракціонів у Японії “Nara Dreamland”, який закрили у 2006 році. Фотограф зробив цей знімок у 2016 році.

Оригінальна публікація CNN.

Вчені вже давно досліджують питання, як би виглядав світ без людей, а багато фільмів з постапокаліптичним сюжетом також розкривають цю тему. Однак французький фотограф Ромен Вейон вже зараз фотографує безлюдні місця на нашій планеті. Він шукає для своїх знімків закинуті локації, де панує лише природа.

Ромен сподівається, що його знімки слугуватимуть людям нагадуванням про «необхідність життя у гармонії з природою», а також закцентують на важливості роботи з природою.

«Усі ми захоплюємося постапокаліптичними сценаріями. Але, можливо, варто насолоджуватися тим, що ми маємо, та своїм майбутнім», — каже фотограф.

Колишній замок у Валлонії, Бельгія

Вейон поділив свою книгу «Зелений Урбекс: світ без нас» на три розділи. Перший містить знімки безлюдних місць, які відносно добре збереглися до нашого часу, другий — знімки напівзруйнованих місць, а третій — знімки давно закинутих місць, які повністю заполонила рослинність. За його словами, усі знімки зроблені упродовж останніх 10 років.

Світлини безлюдних місць у різних куточках світу — складна робота. Це дещо більше, ніж просто взяти камеру і вирушити в дорогу. Інколи Ромену потрібно витратити декілька місяців на дослідження маловідомих місць і визначення їхнього точного розташування. Крім того, він часто подає заявку, щоб отримати дозвіл на фотографування в деяких точках.

«Я можу годинами шукати історичні підказки, які допоможуть мені знайти місце, яке я хочу сфотографувати», — пояснює фотограф.

Садиба, яка руйнується у Франції (фото 2020 року)

Тунель кохання, занедбана ділянка промислової залізниці, розташована поблизу смт Клевань в Україні. Під час “холодної війни” використовувалася для того, щоб приховати військову базу. Наразі є популярним туристичним місцем.

Покинута будівля товарного складу фруктів у британському місті Ліверпуль

Майже зруйнована вілла у Тоскані

У кінотеатрі “Aegidium” у Бельгії наразі проводять реставраційні роботи

Зруйнований замок Мот-Шанденьє, побудований у 13 столітті

Басейн періоду Едвардіанської епохи в британському місті Бірмінгем

Залишки французького готельного номера, вкритого рослинністю, в регіоні Іль-де-Франс

Бузлуджа, покинутий пам’ятник у Болгарії, побудований під час комуністичного режиму. Одна з улюблених локацій фотографа.

Покинутий готель в Бранденбурзі, Німеччина

Історична пам’ятка Румунії Казино Констанца

Місто-привид Колманскоп у Намібії, Африка

 

Коментарі