Новини

В Україні зрівняли цифрові техпаспорти, посвідчення та студквитки з паперовими: що це означає

Відтепер ніхто не має права вимагати фізичний документ.

Фото: thedigital.gov.ua

В Україні електронні водійські посвідчення, технічні паспорти та студентські квитки прирівняли до паперових. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Таку постанову ухвалив уряд. Вона вже набула чинности. Відтепер цифрові аналоги документів зрівняні з паперовими та пластиковими аналогами. Ними можна користуватися будь-де, ніхто не має права вимагати фізичний документ.

Зазначимо, що електронне посвідчення водія, техпаспорт і студентський квиток діяли в експериментальному режимі з 2019 року. За цей період українці згенерували в Дії близько 750 тисяч  студентських квитків, понад 4 мільйони водійських посвідчень та близько 4 мільйонів свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Додамо, що в Україні е-послугами користуються вже 60% населення. Минулого року цей показник становив 53%

Так, за 2021-й на порталі «Дія» з’явилося понад 20 нових електронних послуг, а в мобільному застосунку  15 послуг та 6 цифрових документів. Зокрема це внутрішній та міжнародний COVID-сертифікати.

Раніше ми писали, що в Дії надходитимуть сповіщення про виклики в суд. Повідомлення про засідання більше ніде не загубиться.

 

Коментарі