Новини

Депутатів консультуватимуть 90 вчених: у парламенті створять наукову раду

Ці фахівці долучатимуться до розробки важливих законопроєктів.

Фото: сайт Верховної Ради

У Верховній Раді створять Науково-консультативну раду. До неї мають увійти близько 90 фахових авторитетних науковців і практиків у галузі права. Про це повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук у Facebook.
Відповідне розпорядження підписали сьогодні, 30 грудня. Як заявив спікер ВР, забезпечення належної якости законодавства має стати пріоритетом для парламенту України. Ці фахівці долучатимуться до розробки важливих законопроєктів.

«Академіки, член-кореспонденти, доктори наук, професори, кандидати наук допомагатимуть у розробці важливих законопроєктів», — розповів депутат.

Крім того, за словами Стефанчука, вони напрацьовуватимуть концепцію розвитку законодавства та його галузей, займатимуться кодифікацією, моніторингом за результатами законодавчої діяльности депутатів.
Стефанчук висловив сподівання, що за допомогою таких змін не тільки підвищиться якість законодавства, а й вдасться відновити суспільну довіру до законодавчої влади.

Раніше ми писали, що у жовтні Верховна Рада призначила нового спікера — Руслана Стефанчука. Партія «Слуга народу» звинуватила попереднього спікера Дмитра Разумкова у надмірних політичних амбіціях.

 

 

Коментарі