Новини

Спершу пояснювали, а тепер штрафують: у Чернівцях 515 разів не сплатили за паркування

У день фіксують приблизно 100 порушень.

За тиждень у Чернівцях 515 разів не сплатили за паркування. Про це повідомив на брифінгу Павло Семенюк, начальник Інспекції паркування управління порядку та контролю за благоустроєм.

У Чернівцях з 1 листопада діє система платних паркувань. Це зробили, аби розвантажити центр та зробити місто зручнішим для пішоходів. Штрафи почали нараховувати тільки минулого тижня.
Як розповів Павло Семенюк, працівники управління деякий час пояснювали чернівчанам, як працює нова система паркування. Штрафувати почали не одразу.

«Громадяни адекватно ставляться до введення цієї системи. В перші дні спостерігали, що багато людей було просто не поінформовано про цю систему. Проте зараз близько 80% автомобілістів оплачують паркування, тоді як на початку введення цієї системи їх було 20%», — розповів начальник управління.

Семенюк зазначив, що в день фіксують приблизно 100 порушень.

«Сума стягнення залежить від зонування. Місто поділене на зони, і кожна з них має свою вартість за годину перебування автомобіля. Штраф за порушення — двадцятикратний розмір вартости години перебування у цій зоні», — нагадав Семенюк.

Він додав, що чернівчани активно користуються опцією, яка дозволяє сплатити половину суми від штрафу.

«Пільговий період становить 10 днів», — пояснив Семенюк.

Раніше ми писали, що у Чернівцях почали штрафувати за несплату паркування. А перелік вулиць та тарифи можна переглянути тут.

 

Коментарі