Новини

Понад сто порушень за день: у Чернівцях почали штрафувати за несплату паркування

Через велику кількість порушень Інспекція з паркування працювала переважно у центрі міста.

Вчора, 20 грудня, був перший день, коли Інспекція з паркування почала штрафувати водіїв за несплату. Загалом таких порушень було понад сто.

У коментарі «Шпальті» про це розповів начальник Інспекції Павло Семенюк.

«За перший день зафіксували понад сто фактів несплати за паркування. І це лише центральна частина міста. Порушень було настільки багато, що навіть не було можливости працювати в інших районах міста. Кожне таке порушення – це штраф у 20-кратному розмірі від суми оплати паркування за одну годину. Якщо це центр міста – то 400 гривень. Але є можливість, згідно із законом, людям оплачувати впродовж 10 днів половину від суми. Тому більшість, гадаю, буде сплачувати 200 гривень», — зазначив Павло Семенюк.

Начальник Інспекції зазначив, що з часом порушень буде менше, адже люди розумітимуть, що за порушення понесуть відповідальність.

«Думаю, що до кінця тижня ситуація вирівняється. Водії нормально сприймають це, більшість знає про штрафування. Велика кількість людей свідомо бере ризик на себе, адже бачить розмітку і те, що це платний паркувальний майданчик. Але гадають, що на 20 хвилин відлучаться і все буде окей», — зазначає Павло Семенюк.

Нагадаємо, що у Чернівцях виконком затвердив три тарифи на паркування для різних зон міста. Вартість вища у центральній частині міста та біля бізнес-центрів.

Перелік вулиць та тарифи можна переглянути тут.

 

Коментарі