Новини

Всього за 4 дні: петиція про скасування військового обліку для жінок набрала достатньо голосів

Наразі реакції президента на петицію немає, вона очікує на розгляд.

Фото: канал “Дом”

В Україні всього за 4 дні набрала голосів петиція, що пропонує скасувати введення військового обліку для жінок. Тепер її має розглянути президент. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як вказано на сайті президента, петиція під назвою «Знущання над жінками! Не повинні всі жінки, які мають спеціальність чи професію, бути військовозобов’язаними» була подана 23 грудня, в день, коли з’явились новина про обов’язковий військовий облік для жінок.
Ініціаторка петиції Яна Рашевченко каже, що суспільного обговорення питання не було, як і механізму реалізації.

«Начебто змінився лише перелік, але, згідно з ним, майже всі жінки нашої держави повинні бути військовозобов’язаними. Це неподобство! Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз’яснень щодо механізму реалізації», – пише Рашевченко.

Наразі реакції президента на петицію немає, вона очікує на розгляд. За законом, протягом трьох робочих днів після набрання потрібної кількості голосів Офіс президента повинен повідомити про початок розгляду. Він має бути здійснений протягом 10 робочих днів після цього повідомлення.

Раніше ми писали, що в Україні розширили перелік професій для жінок, які мають стати на військовий облік. Це мають зробити як вагітні жінки, так і з малими дітьми. Проте до кінця 2022 року для українок нічого не зміниться, адже ще не існує механізму ставання на облік.

Коментарі