Новини

Собаки допомагають людям подолати депресію та тривожність під час пандемії — дослідження

Власники чотирилапих набагато легше переживали складні часи пандемії.

На початку пандемії, коли діяли жорсткі правила самоізоляції, власники собак усе ж могли виходити на прогулянку зі своїми улюбленцями. Це допомагало їм впоратися з депресією та тривожністю, мовиться у дослідженні наукового журналу «PLOS One».

Його провели серед 1 535 американців, із яких 768 були власниками собак, а ще 767 планували їх завести. У своїх анкетах американці розповіли, як переживали самоізоляцію під час великого спалаху COVID-19 у США та що їм допомогло подолати емоційний стрес.

Як собаки рятують людей від впливу пандемії?

Власники собак набагато легше пережили складні часи пандемії. У них рідше був пригнічений стан, а показники депресії — нижчі, якщо порівнювати з тими людьми, які не мають улюбленця.

Також респонденти зазначили, що чотирилапі допомогли їм впоратися з емоційним стресом (91%) та підтримувати фізичну активність (96%) завдяки щоденним прогулянкам.

Учені виявили, що господарі собак стали набагато краще ставитися до своїх вихованців: почали приділяти їм більше уваги та турботи й оцінили роль тварин у своєму житті.

«Наші результати показали, що собаки давали своїм господарям сильніше почуття підтримки. Це допомогло полегшити психологічний вплив пандемії. А також доповнює численні наукові дані про те, що домашні собаки можуть дуже позитивно впливати на людей та підтримувати їхній емоційний стан у складні часи», — розповідають автори дослідження.

Раніше ми писали: Собака отримав нагороду за те, що врятував понад 100 коал під час пожеж

Коментарі