Новини

Італія заборонила в’їзд українцям. Пустять лише з обов’язковою метою

До Італії зможуть в’їхати українці, які мають посвідчення на проживання в країні або з важливих мотивів.

Фото: mathew-schwartz/unsplash

Італія оновила правила в’їзду. З 16 грудня та по 31 січня українцям заборонено в’їжджати в країну без обов’язкової нагоди, зокрема з метою туризму. Але є винятки. Про це свідчить онлайн-мапа Міністерства закордонних справ.

З 16 грудня до Італії зможуть в’їхати українці, які мають посвідчення на проживання в країні або в’їжджають до неї з підтверджених мотивів: роботи, навчання, лікування чи абсолютної необхідности.
В окремих випадках за рішенням італійських компетентних органів українцям можуть дозволити в’їзд. До прикладу, якщо українець має підтверджені та стабільні особисті стосунки з громадянами Італії.
Щоб потрапити до країни, громадянам із цих категорій необхідно:
— заповнити до прибуття онлайн форму санітарного контролю;
— пред’явити довідку (сертифікат) про негативний результат;
— молекулярне тестування (зроблене не більш як за 72 години до приїзду) або експрес-тестування на COVID-19 (зроблене не більше як за 24 години до приїзду);
— активувати процедури нагляду за здоров’ям і пройти 10 днів самоізоляції (після завершення провести повторне тестування на коронавірус).

Крім цього, до Італії заборонили в’їжджати громадянам, які впродовж останніх 14 днів проживали або перебували транзитом у ПАР, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Малаві, Мозамбіку, Намібії та Есватіні.

Раніше ми писали, що Польща та Італія оголошують про нові карантинні обмеження. Пізніше інформація про Італію оновилася. До в’їзду в Польщу ж досі необхідно мати, крім сертифіката про вакцинацію, негативний тест. Він повинен бути зроблений не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону.

Коментарі