Новини

Тест навіть для вакцинованих: Польща та Італія запроваджують нові обмеження на в’їзд

Це роблять у зв’язку з поширенням нового штаму коронавірусу «Омікрон».

Фото: gabriella-clare-marino/unsplash

Польща та Італія оголошують про нові карантинні обмеження. Країни посилюють правила в’їзду навіть для вакцинованих. Про це повідомляють УНІАН та Європейська правда

У зв’язку з поширенням нового штаму коронавірусу, та підвищенням кількості випадків захворювання, в обох країнах вводять нові обмеження на в’їзд.

Польща

Цієї середи Міністерство охорони здоров’я Польщі повідомило про 660 випадків смерті від коронавірусу за добу. У зв’язку зі зростанням смертності вводять нові обмеження.

Тому із 15 грудня люди, які прилітають до Польщі з-за меж Шенгену, зокрема й українці, повинні окрім сертифіката про вакцинацію мати негативний тест не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону. 

Серед іншого, польські школи перейдуть на дистанційне навчання.

Італія

Уряд Італії також посилив правила в’їзду в країну. Обмеження торкнуться навіть вакцинованих жителів Євросоюзу.

Так, ті люди, які  прибувають до Італії з країн Європейського Союзу і не пройшли вакцинацію, повинні будуть залишатися на карантині протягом п’яти днів і зробити тест на антиген за 24 години або ПЛР-тест не більше, ніж за 48 годин до в’їзду.

Тест також стане обов’язковим для вакцинованих. Вакциновані мандрівники повинні при в’їзді в Італію надати негативний ПЛР-тест, зроблений максимум за 72 години до в’їзду, або антиген-тест, зроблений не більше ніж 24 годин тому.

Відтепер запровадять й обов’язкову 10-денну самоізоляцію для невакцинованих мандрівників з третіх країн, а також італійців, які повертаються додому.

Коментарі