Новини, Репортаж

Символ миру та добра: у Чернівцях на залізничному вокзалі пластуни роздавали Вифлеємський вогонь миру

Передача Вифлеємського вогню — це міжнародна щорічна скаутська акція.

У понеділок, 13 грудня, до Чернівецького залізничного вокзалу привезли Вифлеємський вогонь миру. Скаути з організації «Пласт» отримали його від провідників потяга, які взяли вогонь у Києві. У столицю він прибув із Австрії. Чернівецькі пластуни запалили лампадку та розповідали людям про значення цього вогню. Впродовж години всі охочі могли підійти до невеличкого вівтаря у фоє вокзалу.

Пластунам допомагали працівники залізниці, які теж від себе запалили декілька свічок. 

На події були голова осередку «Пласту» у Чернівцях Андрій Федоренко та декілька молодших пластунів.

«На місці народження Ісуса Христа запалюють вогонь, який передають на свічки. До Європи вогонь із Вифлеєма наприкінці листопада доставляють літаком австрійські скаути, які вже потім передають його до інших країн».

Звісно, що не можна перевозити відкритий вогонь у потятах чи літаках. Але, за словами пластунів, якщо він певний час горів на свічці, вона вже є освяченою. Її можна згасити, а потім запалити знову і знову. Так її і розповсюджують.

Потім скаути розноситимуть цей вогонь у різні установи: до поліції, швидкої допомоги, лікарень та церкви. Передадуть його і до громади области, зокрема в руки міському голові на офіційному відкритті ялинки.

«Цей вогонь є символом віри, надії, любови, добра. Скоро новорічні свята, той казковий період, коли найбільше хочеться не тільки поширювати, а й приймати тепло», — каже Федоренко.

Зазначимо, що Вифлеємський вогонь миру не варто плутати з Єрусалимським, що запалюють на Великдень. Запалювання цього вогню є згадуванням про прихід Ісуса Христа.

 

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі