Офтоп

Британський військовий продав власні медалі за 150 тисяч фунтів, щоб допомогти своїм дітям

Британський королівський морський піхотинець, якого нагородили за хоробрість у бою, продав сім своїх медалей за 150 000 фунтів стерлінгів.

Фото: BBC

Оригінальний матеріал BBC

43-річний сержант-майор Джон Томпсон, батько трьох дітей із британського міста Девона, служив у Північній Ірландії, Афганістані та Іраку.

Серед його медалей — «Хрест Відваги» — відзнака на рівень нижче від «Хреста Вікторії» — за «самовіддані та мужні дії».

Перш ніж продати медалі, він зазначив, що його діти «знають, що їхній тато — герой». Аукціонери з Dix Noonan Webb оцінили медалі від 120 000 до 140 000 фунтів стерлінгів, але їх продали за 150 000.

Фото: BBC

Сержант-майор Томпсон, відомий як Томмо, сказав до продажу своїх медалей:

«Я батько дітей шести та восьми років та 21-річного підлітка. І ці гроші дозволять мені надати їм найкращі можливості, поки вони підростають. Бути батьком – це найважливіша роль, яку я коли-небудь виконував. Я не дуже її цінував, коли бігав по Іраку та Афганістану, тому роблю це для них.
Зрештою, найважливіше для мене – не медалі, а те, що мої діти знають, що їхній тато – герой».

Сержант-майор Томпсон став командосом королівської морської піхоти в 1998 році. 2003 року він отримав медаль «Згадується в депешах» за виняткову відвагу після того, як врятував колег із загону «Дельта». Вони потрапили в оточення ворожих сил в Ель-Яхудіа, Ірак.

А «Хрест Відваги» він отримав після того, як його загін потрапив у засідку талібів у провінції Гільменд, в Афганістані в січні 2007 року. Тоді він відкрив вогонь по ворогу, ставши в центрі стрілянини, і його «самовіддані та відважні дії» привели роту до перемоги у бою.

Коментарі