Новини

Тисяча за вакцинацію: в уряді розповіли, як отримати кошти

Взяти участь у програмі можна в мобільному застосунку «Дія».

Фото: kmu.gov.ua

Сьогодні, 9 грудня, уряд затвердив порядок надання 1000 гривень для всіх вакцинованих проти COVID-19 у межах ініціативи Президента. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Для отримання коштів під час першого етапу виплат потрібно подати заявку з 19 по 29 грудня. Взяти участь у програмі можна в мобільному застосунку «Дія».

Шмигаль зазначив, що оформлення спеціальної картки «єПідтримка» через застосунок «Дія» буде безкоштовним. Крім того, він розповів, що вже наступного тижня Мінцифри запустить бета-тестування нової послуги.

На що можна витратити кошти?

Виплата за повну вакцинацію називатиметься «єПідтримка».

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр та концертний зал. А також купити книжки та квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні залізничні та авіаперевезення.

На другому етапі виплат, що відбудеться восени 2022-го, уряд запропонує альтернативний механізм нарахування, який зараз ще в розробці.

Загалом на програму «єПідтримка» цього року спрямують 8 мільярдів гривень. За словами Зеленського, ще 3 мільярди виділять на початку наступного.

Коментарі