Новини

Гроші за вакцинацію: Зеленський пообіцяв тисячу гривень за повне щеплення від коронавірусу

Отримати гроші можна буде через додаток «Дія» і витратити тільки з певною метою.

Фото: ОП

Вчора, 15 листопада, президент Володимир Зеленський заявив, що повністю вакцинованим українцям виплатять по тисячі гривень. Це зроблять, аби підтримати бізнес. Про це мовиться в офіційному відеозверненні.

Зокрема президент каже, що Україна вже пройшла пік захворюваности на COVID-19, і навантаження на медичну систему поступово спадає. Аби підтримати бізнес, цю тисячу гривень можна буде витратити лише у певних сферах — тих, які найбільше постраждали від карантину. Зокрема це креативна, спортивна та культурна галузі.

«За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр. Або купити квитки для мандрівок всередині країни, на внутрішні залізничні та авіаперевезення», — пояснив Зеленський.

Отримати гроші можна буде через додаток «Дія». При цьому, як президент заявив, гроші будуть пізніше доступні всім, навіть людям без доступу до додатку.

Зазначимо, що програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї виділять близько 3 мільярдів гривень. На початку 2022 року — ще стільки ж.

Нагадаємо, що в Україні  з 8 листопада почали відстороняти від роботи невакцинованих освітян та чиновників без збереження зарплати і нарахування стажу — до того моменту, поки вони не зроблять щеплення. Для них вакцинація від коронавірусу є обовʼязковою.

Коментарі