Новини

В Україні зробили майже 25 мільйонів щеплень: яка ситуація із захворюваністю

Наразі Чернівецька область перебуває у «жовтій» зоні.

Фото: КМДА

За 1 грудня в Україні зробили понад 210 тисяч щеплень проти коронавірусу. Всього з початку вакцинальної кампанії встигли щепити 25 мільйонів людей. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я. 

Таким чином, принаймні першу дозу отримали 13,5 мільйонів українців, а повністю вакцинувалися понад 11 мільйонів. 

При цьому за 1 грудня зафіксували 13 531 новий випадок коронавірусного захворювання. Шпиталізували 3 000 людей із підозрою чи підтвердженим COVID-19.

Зокрема на Буковині першого грудня 164 нові випадки захворювання. За добу померло 10 людей.

Нагадаємо, що наразі Чернівецька область перебуває у «жовтій» зоні. З 6 грудня обмеження у цих зонах карантину посилюють.

Третя доза

ЄС анонсував зміни до ковід-сертифікатів. Їх планують скоротити від року до 9 місяців, а також ввести обов’язкову бустерну дозу. Вже скоро всі європейці щепитимуться третьою дозою.
В інтерв’ю BBC Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що бустерна доза може бути в Україні вже з січня. Також він зазначив, що нову хвилю коронавірусу очікують у кінці зими.

 «Вакцин в Україні вистачає. Міністерство охорони здоров’я уже підписало контракти на поставки на наступний рік. Нам вистачить і для бустерної, і в разі необхідности для повного циклу ревакцинації ще двома дозами. Орієнтовно ми очікуємо, що це буде січень-лютий 2022 року. Можливо, і раніше», — каже Ляшко.

 

Коментарі