Новини

Посилення карантину для невакцинованих у «жовтих» зонах: МОЗ введе нові обмеження

Посилення правил стосуватиметься насамперед невакцинованих громадян.

З 6 грудня в Україні посилюють обмеження у «жовтих» зонах карантину. Також скорочують термін дії «жовтих» сертифікатів про вакцинацію. Про це на брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.
Загалом уряд посилює обмеження у всіх сферах, особливо для бізнесу та громадських місць.

«Посилення правил торкнеться насамперед невакцинованих громадян. Уряд вимушений піти на карантин для невакцинованих, оскільки коронавірус не відступає», — каже міністр.

Що зміниться
Відтепер весь бізнес у «жовтій» зоні обов’язково повинен перевіряти документи про вакцинацію/негативний тест і працювати з обмеженням площі. Раніше це можна було робити вибірково.
Також закладам культури, ресторанам, спортзалам та басейнам дозволять працювати, лише якщо весь персонал вакцинований бодай однією дозою, має негативний тест чи сертифікат про одужання. Це ж стосується і відвідувачів.
А якщо в закладі харчування не дотримуються карантинних вимог — він може працювати на доставку та із замовленнями з собою.
Водночас роботу банків, автозаправок, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у «жовтому» та «червоному» рівнях не обмежують, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил – носіння маски та фізична дистанція 1,5 метра.

У «жовтій» карантинній зоні – Чернівецька, Кіровоградська, Тернопільська та Харківська області.

«Жовтий» сертифікат

Після першого щеплення в «Дії» можна отримати «жовтий» COVID-сертифікат. Наразі він дійсний 120 днів, але з 6 грудня його термін скорочується до 30 днів.

Раніше ми писали, що відтепер у «Дії» можна згенерувати COVID-сертифікат на підставі ПЛР-тесту, а також сертифікат про одужання.

Коментарі