Новини

Переговори з Росією, подвійне громадянство та накопичувальна пенсія: Зеленський анонсував нові закони

Зеленський заявив про необхідність безпосереднього діалогу з Росією.

Фото: Слово і Діло

Сьогодні, 1 грудня, Президент Володимир Зеленський відзвітував у Верховній Раді про внутрішнє та зовнішнє становище України. Він анонсував декілька нових законопроєктів. Про це пише «Громадське».

Розповідаючи про здобутки та невдачі цього року, Зеленський, зокрема, заявив про необхідність прямого діалогу з Росією. Він каже, що це визнали всі зовнішні партнери України.

«Ми повинні сказати правду, що ми не зможемо зупинити війну без прямих перемовин із Росією,» – сказав він.

Що анонсував президент

Економічний паспорт
Зеленський пообіцяв внести до Ради законопроєкт про економічний паспорт українця. Згідно з ним, на рахунках дітей накопичуватимуть гроші від використання та видобутку надр. За словами президента, після досягнення повноліття вони зможуть використати гроші для освіти в Україні чи купівлю житла.

Подвійне громадянство
У парламент мають внести законопроєкт про можливість мати декілька громадянств. За словами президента, законопроєкт дозволить відчувати себе не діаспорою та лише людьми українського походження, а «власниками українського громадянства». Зеленський зазначив, що за допомогою цього закону українців стане 65 мільйонів, і їх не вважатимуть за діаспору.

Зарплати для лікарів
Зеленський обіцяє, що мінімальна зарплата лікарів з 1 січня 2022 року складатиме 20 тисяч грн, а середня — 24 тисячі грн. Однак наразі Верховна Рада не ухвалила проєкт бюджету-2022, тому не відомо, як це виконуватимуть.

«Українська мрія»
Президент анонсував проєкт, за допомогою якого кожен громадянин, який платить податки, зможе отримати кредит у 5% для придбання власної нерухомости, купівлі електромобіля, здобуття освіти, зміни професії.

Нагадаємо, що сьогодні, до 30-ї річниці референдуму Акта проголошення незалежности України, Президент Володимир Зеленський нагородив чернівчанина Леонтія Сандуляка орденом «За заслуги» ІІ ступеня. Він був співавтором Акта.

Коментарі