Новини

Український фільм про НЛО, що зняли в самоізоляції, виграв нагороду на Європейському фестивалі

Стрічка виграла у номінації «Найкращий експериментальний фільм».

Фото: Телештрик

Стрічка українського режисера Дмитра Томашпольського «Простір» отримала нагороду на Європейському фестивалі незалежного кіно (Europe Independent Movie Festival) у номінації «Найкращий експериментальний фільм». Про це повідомляє Суспільне.
У фільмі йдеться про контакт з НЛО, який за збігом обставин стався у період весняного карантину 2020 року, та про те, як ці події вплинули на подальше життя героїв.
Стрічку зняли 2021 року в умовах самоізоляції. Процес відбувався під час весняного карантину, тож спілкування з режисером було в онлайн-форматі.
Артисти знімали себе самі на смартфон або фотоапарат, іноді за допомогою близьких, які перебували разом із ними на карантині.
Крім цього, особливістю зйомок було те, що про сюжет кожного наступного епізоду акторам і знімальній групі повідомляли напередодні знімального дня.
Актори не знали, який розвиток подій запропонує автор фільму, а той отримував несподівані рішення від акторів.
Зазначимо, що акторські проби митець приймав також онлайн. Відеозавданням було зняти на телефон чи іншій пристрій власну ідею «Що я зроблю в перший день скасування карантину?». Неодмінною умовою кастингу було те, що ніхто не повинен порушувати карантин.

Раніше ми писали, що фільм про буковинську Маланку отримає 1,5 мільйона гривень на промоцію. Це дозволить популяризувати буковинське свято у культурному середовищі як в Україні, так і за кордоном.

Коментарі