Новини

Фільм про буковинську Маланку отримає 1.5 мільйона гривень на промоцію

Фільм дозволить популяризувати буковинську Маланку у культурному середовищі як в Україні, так і за кордоном.

Фото надала Олександра Сорохан

Для промоції українського драматичного фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука виділили 1,5 мільйона гривень з обласного бюджету. Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на тендерну документацію.

Сюжет стрічки розповідає про підготовку та святкування традиційної Маланки. Головний герой Памфір живе на прикордонній території з Євросоюзом. Він хороший сім’янин, проте звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї. В основі оповіді — біблійний сюжет про Авраама на фоні українського національного карнавалу Маланки.

Режисер фільму — чернівчанин Дмитро Сухолиткий-Собчук. Кінострічку знімали на понад десяти локаціях у Чернівецькій та Івано-Франківській областях з жовтня 2020-го. Зйомки завершили наприкінці березня цього року, а нині фільм на стадії постпродакшну. Згідно з документацією, до нього додадуть субтитри англійською та французькою мовами.

Стрічку планують представити на українських та міжнародних кінофестивалях. Перед загальнонаціональним прокатом відбудеться прем’єра в Чернівцях.

Для промоції фільму хочуть створити виставку з костюмів та реквізиту. Це дозволить популяризувати буковинську Маланку у культурному середовищі як в Україні, так і за кордоном.

Довідка

Дмитро Сухолиткий-Собчук — сценарист та режисер. Він народився в Умані, а жив та навчався в Чернівцях. Чоловік є режисером та сценаристом таких фільмів як «Красна Маланка» та «Штангіст». Останній отримав чотири Гран-прі на міжнародних кінофестивалях.

Раніше ми писали:  «Унікальні локації». На Буковині завершили зйомки дебютного фільму «Памфір»

Коментарі