Новини

«Унікальні локації». На Буковині завершили зйомки дебютного фільму «Памфір»

Реліз стрічки запланували на 2022 рік.

Фото надала Олександра Сорохан

На Буковині завершили зйомки дебютного ігрового повнометражного фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Про це йдеться у пресрелізі компанії Bosonfilm.

Картину створили за підтримки Держкіно. Фільм знімали в Карпатах та на Буковині з жовтня 2020 по лютий 2021 року.

«Унікальні локації ми знайшли у понад десяти населених пунктах Чернівецької та Івано-Франківської областей»,—  ідеться у повідомленні.

Кастинг на виконавців головних та епізодичних ролей тривав більше двох років. Окрім професійних акторів, до зйомок масових сцен залучили і місцеве населення.

«Памфір» — історія про хорошого сім’янина, якому доля дає випробування, де він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Олександр Ярема, Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Петро Чичук, Галина Свята, Георгій Поволоцький, Олексій Лейбюк та Зіновій Симчич.

Оператор-постановник стрічки — Микита Кузьменко. Він відомий операторською роботою над документальним фільмом «Жива ватра». Також знімав велику кількість музичних відеокліпів для українських та світових виконавців. Серед них Джамала, Монатік, Onuka, Katy Perry та Cardi B.

Продюсерка проєкту Олександра Костіна зазначила:

«Проведення підготовки та зйомки фільму в умовах двох жорстких локдаунів та аномальних природніх явищ стали випробуванням. Завдяки чудовій професійній команді та надійним партнерам нам вдалося з успіхом пройти їх. Попереду — постпродакшн фільму у Франції та Польщі, і ми із захопленням розпочинаємо новий етап життя проєкту».

2019 року «Памфір» став переможцем 11-ого пітчингу Держкіно (ігрові повнометражні авторські фільми спільного виробництва).

«Памфір» створюють у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Продюсери проєкту — Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан, Клаудія Смея, Богна Шевчик та Жанкарло Насі.

Реліз фільму запланований на 2022 рік.

Коментарі