Новини

Українці, які повернулися з країн, де виявили «Омікрон», мають піти на самоізоляцію — МОЗ

У ВООЗ назвали ризики від нового штаму «дуже високими».

Фото: Sky News

Всі люди, які перебували у країнах, де виявили коронавірусний штам «Омікрон», мають пройти самоізоляцію після повернення в Україну. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Як кажуть у повідомленні, на цьому наголосили учасники селекторної наради з Президентом України.
14-денну самоізоляцію впровадять для громадян, що повернулись із таких країн як Південно-Африканська Республіка, Республіка Ботсвана, Зімбабве, Намібія, Королівство Лесото, Королівство Есватіні та Республіка Мозамбік. Ці люди мали провести в африканських країнах більш як 7 днів.

В той час міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко каже, що поки дослідження нового штаму тривають.

«Очікується, що більше інформації буде доступно найближчими тижнями. Але вже зараз ми закликаємо наших громадян утриматися від поїздок до країн, де було виявлено новий штам», – зазначив міністр.

Надалі перелік країн може бути розширений.

Крім того, у міністерстві закликають українців, які наразі перебувають на території зазначених країн, мають чітко дотримуватися протиепідемічних вимог, невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів захворювання. А зокрема — утриматися від поїздок до країн з переліку.
Раніше ми писали, що ВООЗ оцінила глобальний ризик від нового штаму «Омікрон». Його назвали «дуже високим». Новий штам може поширитися на міжнародному рівні, створюючи багато сплесків зараження, які можуть мати важкі наслідки.

Коментарі