Новини

Одночасно із 17 містами України: чернівецькі студенти вийшли на акцію до Дня Гідности і Свободи

Студенти кажуть, що в цей день українці усвідомили свою ідентичність.

Вчора, 21 листопада, до Дня Гідности та Свободи чернівецькі студенти влаштували акцію на Центральній Площі, аби вшанувати пам’ять про цей день та виявити вдячність захисникам України.

Молодь розклала посеред площі стенди з плакатами, на яких фото з Революції Гідности та слова, що символізують єдність українців з різних куточків країни. 

Організаторами акції «Вільні творять майбутнє» є Українські Студенти за Свободу (УСС) та Фундація Регіональних Ініціатив (ФРІ). Голова чернівецького осередку УСС Андрій Пасічник, виступив з промовою, та розповів, що цей день — день коли українці усвідомили свою ідентичність. 

«Якби студенти перші не вийшли на акцію протесту у 2013 році, за ними б не потягнулися більшість, яка підтримала їхні цінності. Студенти були рушійною силою України в усі часи, починаючи від Української Народної Республіки, закінчуючи Революціями на граніті та тими, що були далі. Студенти завжди були на сторожі свободи», — сказав організатор акції.

Одночасно із 17 містами України студенти заспівали гімн. Крім цього, деякі учасники ділились спогадами про дитинство, про те, як реагували на події революції тоді, та як ставляться до цього зараз. 

Голова ФРІ Чернівці Михайло Воронка у коментарі «Шпальті» розповів, що цей день є пам’ятним для студентів, молоді і нації у цілому.

«Варто пам’ятати, що ми щодня боремось за права, гідність та свободу. Боремось за те, щоб самостійно вирішувати своє майбутнє. А про події Революції гідности варто пам’ятати всім, бо в будь-який момент історія може повторитися, і треба бути до цього готовими», — каже голова Фундації.

Раніше ми писали, що у Чернівцях відзначили День Гідности та Свободи. На заході виступили, зокрема, син героя України Василя Аксенина та дружина Олександра Щербанюка.

Фото Ігора Константинюка

Коментарі