Новини

В Україні запустили платформу, на якій можна віртуально подорожувати Чорнобилем: як це зробити

На сайті можна почути розмови про майбутнє зони відчуження та історії людей, чиї долі змінила катастрофа.

Фото: rexysgallerys

В Україні запустили онлайн-платформу «Чорнобиль. Подорож». За допомогою неї можна віртуально мандрувати зоною відчуження. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.
Як повідомляють у пресслужбі, сайт «Чорнобиль. Подорож» дозволяє здійснити «інтерактивну подорож у просторі та часі, зокрема політати над сучасною Прип’яттю, радіолокаційною станцією «Дуга» та покинутими селами Полісся. А крім цього — ознайомитися з хронологією аварії, світовим контекстом 1986 року, почути розмови про майбутнє зони відчуження та історії людей, чиї долі змінила катастрофа. Останнє можна зробити у розділі «Люди».
До цих історій можна додати і свою, або ж своє бачення майбутнього Чорнобиля. Для цього на сайті передбачена спеціальна форма для заповнення.
Як створили сайт
Сайт створила веб-продакшн-студія Gremcy за принципами скролітелінгу – безперервної розповіді з мультимедійними елементами, що активуються під час гортання й натискання.
Над проєктом про ЧАЕС працювала команда з понад двохсот фахівців: від істориків до радіологів. Цікаво що на сайті представлені і розсекречені документи та наукові дослідження щодо Чорнобиля.

Зазначимо, що цьогоріч виповнилося 35 років з часу Чорнобильської трагедії.

Коментарі