Новини

71% українців вважає обмеження для невакцинованих порушенням прав людини — дослідження

46% опитаних уже вакцинувалися, а 36% ще не готові.

За результатами опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг», 71% українців вважає порушенням прав людини обмеження для невакцинованих людей. А 26% думають інакше. Найбільше тих, хто не вважає обмеження порушенням прав невакцинованих, мешкають у Києві. Дослідники опублікували результати на сайті групи.

Експеримент свідчить про те, що 46% опитаних уже вакцинувалися (мають перше або ж друге щеплення).
16% вказали, що готові вакцинуватися, 36% – не готові.

Опитування відбувалося лише серед дорослого населення України. Таким чином, за останній місяць зросла кількість тих, хто зробив щеплення (з 36 до 46%). Серед молодих респондентів побільшало охочих вакцинуватися. Дві третини (61%) вірять у те, що Україна здатна розробити власну вакцину від коронавірусу, а 37% не вірять.

При цьому більше половини українців (55%) підтримують обов’язкову вакцинацію представників певних сфер (учителі, медики, державні службовці), а 35%проти.

Заборону відвідувати громадські заклади без COVID-сертифіката або тесту підтримують майже 40%, проти – 53%. За заборону користуватися громадським транспортом для невакцинованих виступають майже 30%, проти – 65%.
Загалом обов’язкову вакцинацію представників певних сфер, а також обмеження для невакцинованих  більше підтримують старші опитані, мешканці Києва і центру України, а також ті, хто або має щеплення, або лояльний до вакцинації.
В опитуванні взяли участь 2500 респондентів методом телефонного інтерв’ю.

Раніше ми писали про те, що 47% українців негативно ставляться до ЛГБТ-спільноти та чайлдфрі, ще половина підтримує ідею смертної кари. Таке дослідження групи «Рейтинг».

Коментарі