Новини

Австрія запроваджує локдаун для невакцинованих проти COVID-19

Людям, які не пройшли повну вакцинацію від COVID-19, буде дозволено залишати свої домівки лише з певними цілями.

Фото Anton, unsplash.com

Австрійський канцлер Александер Шалленберг оголосив про введення локдауну для осіб,  які не вакцинувалися від коронавірусу.

Про це повідомляє  Deutsche Welle.

З 15 листопада людям, які не пройшли повну вакцинацію від COVID-19, буде дозволено залишати свої домівки лише з певними цілями, наприклад, відвідати лікаря чи купити продукти. Також їм заборонили вхід в ресторани, готелі й на заходи за участю понад 25 осіб.

Крім того, будуть проводитися вибіркові перевірки для забезпечення чинності нових обмежувальних заходів, – зазначив сказав Шалленберг.

Зазначають, що міністр охорони здоров’я Австрії Вольфганг Мюкштайн заявив, що уряд також запровадить вимогу обов’язкової вакцинації для людей, які працюють у галузі охорони здоров’я.

Раніше, з 1 листопада, почала діяти вимога про наявність у всіх працівників, які контактують на робочому місці з іншими людьми, або негативного результату тесту на коронавірус, сертифіката вакцинації, або ж довідки про перенесене захворювання впродовж останніх пів року.

Раніше ми писали про те, Бельгія офіційно вилучила Україну з переліку держав, громадянам яких дозволений в’їзд навіть з повним курсом вакцинації проти COVID-19.

 

Коментарі