Новини

Навіть вакцинованим: Бельгія закрила кордон для українців

Винятком для в’їзду до Бельгії з України є  «поважна причина».

Фото: dilo.net.ua

Бельгія офіційно вилучила Україну з переліку держав, громадянам яких дозволений в’їзд навіть з повним курсом вакцинації проти COVID-19. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на дані прикордонної служби та центру інформування про перебіг пандемії.

Зокрема, на сайті бельгійської федеральної служби з внутрішніх справ більше немає України в переліку держав, громадянам яких дозволений в’їзд. У федеральній службі не уточнюють, коли та з якої причини Україну видалили з цього переліку.

Урядовий портал Бельгії, також прибрав Україну зі списку держав, яким Євросоюз робить винятки з карантинних обмежень, та перевів її до «червоної» зони.

Раніше в Бельгії дозволяли в’їзд з метою відрядження та туризму навіть з країн, що не входять до «білого списку», за умови проходження повного курсу вакцинації. Проте наприкінці жовтня в Бельгії оголосили про початок четвертої хвилі епідемії та заборонили в’їзд туристам та іншим категоріям мандрівників, крім «білого списку».

Винятком для в’їзду до Бельгії з України є наявність «поважної причини». Це стосується тих людей, які працюють та навчаються в Бельгії або їдуть на лікування тощо.

Коментарі