Офтоп

Автобусний тур в нікуди: у Гонконзі організували найдовший маршрут містом

Місто й досі закрите майже для всіх відвідувачів, і навіть повністю вакциновані жителі повинні відбувати карантин у готелях. 

Фото: wikiwand.com

Оригінальний матеріал CNN.

Внутрішні подорожі у материковому Китаї не заборонені, однак Гонконг — виняток. Нині там — одні з найсуворіших у світі обмежень щодо подорожей. Мешканець міста, який хоче виїхати за його межі, повинен відбути 21-денний карантин після повернення додому.

У Гонконзі, де проживає близько 7,5 мільйонів людей, зафіксували лише 213 смертей від COVID-19. Цього вдалося досягнути завдяки вчасним локдаунам. Але якщо спочатку це вважали хорошою ідеєю, то потім обмеження призвели до нудьги серед населення, розчарування та того, що велика кількість мешканців покинули місто назавжди.

Місто й досі закрите майже для всіх відвідувачів, і навіть повністю вакциновані жителі повинні відбувати карантин у готелях. Водночас проживання в них доволі дороге.

Фактично містяни відрізані від решти світу, а інші місця в регіоні, як-от Сінгапур, Південна Корея та Австралія, починають «жити з вірусом». А Гонконг — «закрита фортеця». Таким чином, багато громадян у відчаї, а в туристичній сфері вигадують все нові атракції для клієнтів.

Уродженець Гонконгу Френкі Чоу каже, що більшість місцевих жителів, які шукають розваг у вихідні, зазвичай відправляються на один з островів архіпелагу або в інші сільські райони вздовж материкового кордону, щоб піти в похід або поплавати та поїсти морепродуктів. Проте 18 місяців життя всередині цієї бульбашки спонукали жителів знаходити інші розваги.

В одного зі співробітників агентства «Ulu» Кеннета Конга з’явилася нова ідея завдяки публікації друга в соціальних мережах. Конг пояснив, що його друг працює пожежником і дуже виснажувався на роботі, внаслідок чого мав проблеми зі сном. Спати він міг лише в автобусі, коли їхав додому.

«На правду, туризм у Гонконгу — це дуже нудно. Я не хотів робити те, що й раніше. Я хотів зробити щось цікаве», — каже засновник компанії «Ulu Travel», що організувала подорож для журналістки Маркус, Френкі Чоу.

Таким чином, вигадали ідею автобусного туру. Його основна мета — створення найдовшого автобусного маршруту в місті та заохочення людей платити за привілей сну в громадському автобусі.

Саме завдяки винахідливости одного з туристичних агентів журналістці CNN Ліліт Маркус вдалося опинитися в гонконзькому автобусі, що їхав «в нікуди».

Отож 45 жителів Гонконгу зустрілися в ресторані, щоб з’їсти ситний обід та впасти у «харчову кому». Звідти вони сіли у двоповерховий автобус, якого прикрасили рекламою бренду «Ulu». Мандрівники могли придбати квитки на перший поверх автобуса, що був призначений для спілкування, або на другий — для відпочинку та сну.

Під час першої автобусної екскурсії люди хотіли відпочити, але це було складно. Під час шестигодинної поїздки було лише кілька зупинок — для відвідування вбиральні та фотосесій. Група учасників автобусної екскурсії провела 45 хвилин біля контейнерного порту Гонконгу, щоб зробити фото, а потім стільки ж часу — на популярних точках поблизу аеропорту — Чжухай-Макао та Південнокитайського моря.

«Індустрія подорожей хоче дочекатися, коли кордони знову відкриють. Вона чекає вже два бісових роки», — каже Конг.

Коли жителі Гонконгу досі сподіваються на відновлення туризму, команда «Ulu» намагається заохотити любити рідне місто або хоча б мати можливість відпочити протягом дня.

Квитки на нижній поверх коштують приблизно 13 доларів, тому їх може придбати майже кожен житель Гонконгу. Крім того, агентство «Ulu» готує спеціальний тур автобусом, де туристи зможуть брати своїх собак.

Коментарі