Новини

У ЧНУ продовжили дистанційне навчання: чому і на скільки

Вже відомо, до якого числа студенти навчатимуться з дому. Проте цей термін може подовжитися — залежно від епідемічної ситуації.

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича продовжили дистанційне навчання.

Цю інформацію у коментарі «Шпальті» підтвердив в.о. ректора вишу Василь Балух.

Наразі дистанційну форму пролонгували до 15 листопада за рекомендаціями МОЗ та МОН. Тоді вирішуватимуть, яким буде навчання далі.

«Наразі ми вдома до 15 листопада — так, як і всі вищі навчальні заклади України. Потім буде видно, яка буде епідемічна ситуація. А по-друге, нам потрібно прогріти приміщення для того, аби запросити студентів за парти. Ми уклали угоду з «Нафтогазом», але поки що не маємо підтверджених документів, і котельні не працюють, хоча вони до роботи готові. Сподіваємося, що до кінця тижня цей договір укладемо і газ буде», — пояснив Василь Балух.

Виконувач обов’язків ректора додав:

«Якщо наша область потрапить у «червону» зону, то нам не допоможе навіть 100% вакцинація. Хоча наразі у нас 97% вакцинованих викладачів, і цього тижня вирішимо питання і з рештою», — додав він.

Нагадаємо, завтра, 11 листопада, відбудеться засідання регіональної комісії з ТЕБ та НС, на якому вирішать, чи відновлювати очне навчання у школах.

 

Коментарі