Новини

Ситуація з ковідом у Чернівецькій області стабілізується. Днями вирішать, чи відновлювати очне навчання в школах — ОДА

Про епідемічну ситуацію і коли обговорюватимуть питання щодо відновлення очного навчання в школах, читайте у матеріалі.

Архівне фото Шпальти

Завтра, 11 листопада, відбудеться засідання регіональної комісії з ТЕБ та НС, на якому вирішать, чи відновлювати очне навчання у школах. Про це під час брифінгу розповів голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Посадовець зазначив, що наразі в області майже всі школи мають понад 80% щеплених працівників.

«Якщо все ж Чернівецька область опиниться у “червоній” зоні, то лише 55% шкіл зможуть працювати очно, оскільки мають 100% щепленого персоналу. 45% ще не мають цього показника. Тому ці школи не зможуть функціонувати в умовах “червоної” зони», — зазначив Сергій Осачук.

Він додав, що на території области є 150 пунктів щеплення. Всі вони працюють, тож можна у будь-який зручний час прийти та вакцинуватися. Наразі на Буковині 30% населення вакциновано хоча б однією дозою.

Головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко зазначила, що за останні тижні відбулася стабілізація всіх показників, які характеризують епідситуацію в області.

«Зокрема впродовж 5 днів поспіль – зниження нових хворих. Маємо позитивну динаміку шпиталізації, але відсоток госпіталізацій залишається достатньо високим. Епідситуація залежить від нас із вами. Також зменшилася частка позитивних результатів під час дослідження методом ПЛР та експрес-тестів. Це теж індикаторний показник, який дає розуміння рівня епідемічної небезпеки», — зазначила Наталія Гопко.

Чиновниця додала, що показник шпиталізації на 100 тисяч за останні 7 днів перевищує норму. Але і тут є певна стабілізація ситуації.

Гопко зазначила, що канікули значною мірою стабілізували епідситуацію в області. Адже за останні 7 днів зменшилася кількість нових хворих на 19%, зокрема менше виявили заражень серед дітей.

Наразі в області водночас можуть лікувати понад 2500 осіб у 21 шпитальній базі. Серед них є лікарні, які мають перевищення показника госпіталізації.

Наразі в області зайняті 48% ліжок із кисневою дотацією.

Нагадаємо, що нещодавно ЮНІСЕФ доставив в Україну майже 3 мільйони доз вакцини проти COVID-19 компанії «Moderna» у межах гуманітарної ініціативи COVAX. Незабаром партія доз цієї вакцини прибуде і на Буковину.

Коментарі