Новини

МОЗ розширило перелік професій для обов’язкової COVID-вакцинації. Хто туди увійшов

Наказ набирає чинности з 9 грудня.

Фото: Reuters

В Україні розширили перелік професій, де щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я (МОЗ).

Згідно з наказом, крім освітян та держпосадовців, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19, додали співробітників:

— підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

— установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;

— підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Наказ набирає чинности з 9 грудня.

Працівників цих установ, які не щепляться, відсторонять від роботи без збереження заробітної плати. Ті, хто має абсолютні протипоказання до проведення щеплень, не підлягатимуть обов’язковій вакцинації.

Також у МОЗ наголошують, що згідно зі статтею 12 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» та статтею 27 ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до інфікування цих працівників та поширення ними хвороб, також підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти інших інфекційних хвороб.

Раніше ми писали: Працюватимуть лише вакциновані: скільки освітян у Чернівцях відсторонять від роботи

Коментарі